Sådan får du den grønneste have

Når sommeren står for døren, er der ikke noget mere tilfredsstillende, end at kunne kigge ud på en frodig, smuk og grøn have. Når alt blomstrer, og alt ser allerpænest ud, skaber det glæde og tilfredsstillelse i sindet. Det kommer naturligvis ikke af sig selv, og der er en række ting, du selv kan gøre, for at skabe de grønne rammer for din have. Det kræver lidt arbejde, men arbejdet betaler sig også – særligt når du kan læne dig tilbage i en solstråle og bare nyde.

1. Husk at vande

Det er vigtigt, at du vander regelmæssigt. I Danmark regner det ofte sommeren, og det er faktisk en god ting i forhold til din have. Men i perioder kan den stå på høj varme og tørke, og her er det meget vigtigt, at du husker at tilføre din have en masse vand – ellers kan den ikke trives.

Du kan installere vandingsanlæg, der klarer opgaven mere eller mindre automatisk. Her kan den eneste opgave måske være, at du skal rykke rundt på anlægget af og til efter behov – især hvis du har en større have. Husk også at pas på med ikke at overvande bestemte steder.

2. Brug gødning

Gødning kan være en væsentligt hurtigere vej mod de grønne farver. Det kan være med til at skabe de mest optimale forhold for din have og dine planter til at vokse. Det kan styrke rodnettet under jorden, og især hvis du oplever, at du har døde pletter på din græsplæne, kan der komme helt nyt liv disse steder.

Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvordan du gøder din have. Du kan få forskellige typer af gødning, og hvis du risikerer overgødning, kan du meget hurtigt gøre mere skade end gavn – og det kan være svært at rette op på.

3. Plant grønne planter

Ja, det sidste råd er måske meget logisk. Hvis du vil frem i skoene med de grønne farve, kan du tage ud at købe grønne planter, du kan plante rundt omkring i din have. Du kan med fordel anvende højbede, hvor du planter dine planter, så de også kommer lidt op i højden, og de fordeles med niveauforskelle.

Tilsammen kan det give flotte grønne bølger af frodig natur, og hvis du blot sørger for at vande planterne, vil de give dig frodige rammer til hele sommeren og desuden stå klar til at gøre det samme næste år også.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *