Alt du skal vide om fremtidsfuldmagt

Hvis du ikke ved hvad en fremtidsfuldmagt er – så får du svar her!

En Fremtidsfuldmagt er et alternativ til den klassiske fuldmagt og her kan du sikre dig at både dine økonomiske eller personlige ejendele bliver tilgodeset, hvis du en dag skulle blive syg eller miste evnen til at lave det som foretager dig. 

Man ser altså ud i fremtiden og hvis du ikke har denne form for fuldmagt, så sker der således det at du ikke selv vælger din værge, men får tildelt en af det offentlige. Men fremtidsfuldmagten får du således den unikke mulighed, at du selv får lov at vælge den eller de personer som skal handle på dine vegne, hvis uheldet er ude og du bliver syg. 

Tryghed med fremtidsfuldmagten

Men hvad er fordelene ellers? Jo, du får en tryghed for både dig og hele familien, fordi i på forhånd ved hvem som skal varetage både dine interesser og andet hvis du skulle blive syg. Derudover ved du hvem som bliver fuldmægtig og personen får altså lov til at handle på dine vegne og de anvisninger som du mener der skal angives i fremtidsfuldmagten. Du kan købe fuldmagten via Legal Doc og derefter bliver den oprettet. Det er enormt effektivt, da man kan gøre det hele digitalt, for underskriften skal blot ske digitalt og derefter skal den tinglyses og her skal i betale en afgift på 1.750 kr. Derefter skal fremtidsfuldmagten vedstås hos en notar og der skal man så også betale et gebyr på 300 kr. Den samlede pris bliver altså  2.745 kr. ink. købet af selve fremtidsfuldmagt hos Legal Doc. 

Alle kan lave en fremtidsfuldmagt, men det kræver at man er fyldt 18 år og så skal man være i stand til at handle med fornuft. Dog kan ægtefæller og samlevende par kan ikke oprette en fremtidsfuldmagt i fællesskab. For man skal som udgangspunkt kunne fuldmægtig og så bør du, hvis du skal have en fuldmægtig til dig, sørge for at du har fuld tillid til personen, da personen kommer til at have indflydelse på alt fra dine personlige interesser, økonomiske interesser, og andet. Der er flere end en person som kan få fremtidsfuldmagten, men de skal som sagt stadig leve op til ovenstående krav. 

Overvej situationen, men vigtigst af alt er det en god idé at oprette en fremtidsfuldmagt, hvis man gerne vil sikre sig at kende til den person som skal varetage ens interesser, hvis noget uheldigt skulle ske. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *