Sommercyklen – det skal du bruge

Hvis du, lidt ligesom størstedelen af Danmark lige nu, går og keder dig takket været karantænetiden og du allerede har gjort huset rent, malet et billede, læst ti bøger og kastet dig over et par renovationsprojekter så mangler du garanteret et projekt mere!

Og hvilket projekt er lige så fantastisk at kaste sig ud i som et cykelrenoveringsprojekt! Hvis karantænen skulle have passet godt sammen med noget, så skulle det være cykelprojektet. Nu lurer sommeren lige om hjørnet og du har intet andet end tid, hvor du kan gå og sætte cyklen i stand så du virkelig kommer til at skinne til sommer. 

Før du går i gang er der dog et par ting du skal vide- og bør være opmærksom på – det er nemlig ikke altid lige så let som det lyder, at fikse en cykel der slet ikke har været brugt hele vinteren. 

Det skal du vide

Cykler er en hel uddannelse i sig selv. Med hundredevis af forskellige komponenter på cyklen og speciallavet værktøj udelukkende til cykelbrug er det godt at have sat sig ind i hvad man skal bruge- og hvad man kan undvære før man går i gang. 

Hvis du går med tanker om at male din cykel er det måske faldet dig ind at det sagtens kan lade sig gøre bare med normale spraydåser – det kan det ikke. Du skal købe spray der er speciallavet til cykler, ellers kommer det ikke til at holde på den lange bane. 

Hvis du renoverer din cykel smart er der gode chancer for at du har råd til ekstra cykelgrej fra hovding-cykelhjelm.dk – og alle ved at det er udstyret der gør forskellen.

Det bør du vide

Udstyret gør forskellen. Hvis din plan er at have den mest perfekte sommercykel, så skal der altså også lægges i kakkelovnen til det. Du skal have plads på cyklen til at have ting med rundt, og selvfølgelig også have noget lappegrej som du nemt kan komme til. 

Det er desværre sådan, specielt for bymennesker, at sommeren også er lige med mere rod i gaderen – og det betyder desværre også at flere mennesker går hen og punkterer deres hjul om sommeren. Hvis du er en sand cykelkonge- dronning, og det er du selvfølgelig efter du har læst denne artikel, så træder du ind i sommerperioden velforberedt og klar til at imødekomme både dit eget flade dæk, men også din kæreste- ellers venners dæk.