Slidstærkt og smukt gulv med epoxy maling

Epoxy maling giver mange muligheder, når du skal male. Det er nok allermest oplagt at bruge det på din garage- eller værkstedsgulv, men der er oceaner af muligheder, mange ikke kender til. Et gulv med epoxy maling er ekstremt modstandsdygtig og stærkt, især overfor kemikalier og oliebaseret maling. Du kan nemt tørre spild op på gulvet uden det efterlader spor eller pletter. Det kan desuden også bruges i køkkenet, hvor du får et meget stærkt underlag, som holder i mange år til de indimellem lidt hårde aktiviteter, der foregår i køkken. Det holder til madlavning, leg med børn og stor gennemgang. Det kan bruges på flere typer gulv, både beton og træ, og der kan med store fordele vælges epoxy gulvmaling i både køkken med sågar også i stuen. 

epoxy maling i mange farver

Epoxymaling findes som udgangspunkt i tre farver; hvis, sort og lys grå. Den kan dog tones i nærmest alle andre farver, men hvis du ønsker det i større mængder er det næsten altid noget, der skal hjemskaffes, før du kan købe det. Det betyder, der går nogle dage, fra du bestiller din maling til du rent faktisk modtager den. Det bør du huske og overveje inden du bestemmer dig for at kaste dig over dit renoveringsprojekt. 

Forbered dig godt og få det bedste resultat 

Inden du går i gang med din epoxy, skal dit underlag være rent, tørt og fedtfrit ellers hæfter malingen ikke ordentligt på underlaget. Er der blanke overflader, skal det slibet let, før malingen hænger ved. Afhængigt af dit underlag slibes det på forskellige måder, så det bør du tjekke op inden du kaster dig over det.  

Pas på dig selv

Epoxy er vandopløsning og indeholder ikke farlige midler, men selvom det ikke afgiver farlige dampe, skal du alligevel beskytte dig godt, når du bruger epoxy. Der skal være god udluftning, hvor du maler, og du bør også benytte sikkerhedsbriller, gummihandsker og en overtæksdragt, der altsammen er godkendt til epoxy, når du benytter det. Får du det på huden bør det straks vaskes af med vand og sæbe, ellers kan du risikere at få en allergisk reaktion på huden. Hvis du er privatperson må du gerne arbejde med epoxy uden at have nogen form for uddanelse på området, men er du derimod professionel, skal du have et kursus inden brug. Dette er et krav i arbejdsmiljølovgivningen, fordi epoxy kan være allergifremkaldende og ætsende ved tæt hudkontakt. Så sørg for at få styr på dette, hvis du benytter det i proffessionel sammenhæng.